Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Minsk Grubu temsilcilerinin cephe hattındaki incelemeleri sırasında Ermeni askerlerinin ateş ettiğini bildirdi.
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) tarafından Karabağ sorununun barışçıl yollarla çözülmesi için oluşturulan Minsk Grubu heyeti Erivan ziyareti ardından bugün cephe hattında incelemelerde bulundu. Heyet Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile de görüşmüştü.
Heyet, görüşmelerinin ardından bugün Dağlık Karabağ'ı ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolündeki bölgeleri de gezen Minsk Grubu heyeti incelemeleri sırasında Ermenistan tarafının ateşkes ihlali ile karşılaştı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ateşkes ihlaline Minsk grubu eş başkanları; Rus İgor Popov, Fransız Pierre Andrieu, Amerikalı James B. Warlick ile birlikte AGİT Başkan temsilcisi Anjey Kasprşiki'nin de şahit olduğunu duyurdu. Ateşkesin Terter bölgesinde ihlal edildiği ifade edildi.

Otomatik silahlardan ateş edildiğini dile getiren bakanlık yetkilileri, eş başkanların olaya müdahale ettiğini dile getirdi.