1915 olaylarına yönelik asılsız ’Ermeni Soykırımı’ iddialarına karşın Türk, Amerikalı ve farklı milletlerden binlerce kişi ABD’nin başkenti Washington sokaklarında yürüyüş yaptı.
“Barış ve Dayanışma Yürüyüşü” adı altında gerçekleştirilen yürüyüş, Türk Amerikan derneklerini kucaklayan bir çatı örgütü olan Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TAYK) tarafından düzenlendi. TSİ 18.30’da Beyaz Saray önündeki Lafayette Parkı’ndan başlayan yürüyüş, Türk Büyükelçiliği önünde son buldu. Büyükelçilik önünde toplanan binlerce kişi gösterilerine devam ediyor.
Her sene 24 Nisan’da ortaya çıkan bir çok mesnetsiz iddiaya karşı Türkiye ve Türk insanını savunmak, 2.7 milyon Suriyeli mülteciyi koruyan ve ev sahipliği yapan Türkiye ve Türk insanına destek vermek, Suriyeli mültecilerin içerisinde bulunduğu zorlu durum hakkında farkındalık oluşturmak, İslamofobi dahil her türlü ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yürüyüşe başta Türk ve Amerikalı vatandaşlar olmak üzere, Azerbaycanlı, Suriyeli, Somalili, Pakistanlı, Bosnalı ve diğer topluluklardan temsilciler de kendi bayraklarını taşıyarak Türk insanı ile dayanışmalarını ve Türkiye’ye olan desteklerini göstermek için yürüyüşe katıldı.