Ermeni terör örgütü ASALA tarafından katledilen Türk diplomatlar, New York Times meydanında anıldı. Young Turks (Genç Türkler) Derneği, bu yıl 11'incisinin yapıldığı 'Ermeni Yalanlarına Son ve Şehit diplomatları anma' mitingini düzenledi.

Amerikan ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalarla devam eden mitingde, Türk gençleri, soykırım iddialarının asılsız olduğunu anlatan broşürler dağıttı. Türk ve Azeri bayraklarının dalgalandığı gösteride, 1974-1984 yılları arasında Ermeni teröristlerce şehit edilen Türk diplomatlarının tek tek adları okundu, kalabalıktan da 'burada' sesleri yükseldi. Protestoya çok sayıda Azeri vatandaşının da katılması dikkat çekti.

Gösteride konuşan Young Turks Derneği Başkanı Tulga Tekman soykırım iddialarının gerçeği yansıtmadığını, bunun siyasi bir amaç doğrultusunda kullanıldığını söyledi. Ermeni yalanlarına karşı devamlı mücadele edeceklerini belirten Tekman," Bugün burada 61 derneğimizle birlikte tek yumruk olarak Ermenileri yalanlıyoruz. Bizimle birlikte Azerbaycanlı arkadaşlarımız da bu protestoya destek veriyor. Bizim mücadelemiz, sonuna kadar devam edecektir." dedi.

PROF. DR. GÜNTER: TÜRKLER ERMENİLERİ KATLETMEDİ

Tennessee Üniversitesi profesörlerinden Michael Günter yaptığı konuşmada, Türklerin Ermenileri katletmediğini ve soykırım iddiaları ile ilgili herhangi bir kesimden özür dilenmesine gerek olmadığını söyledi. Prof. Dr. Günter, bu olayla ilgili tarihin iyi araştırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Atilla Pak ise yaptığı konuşmada Ermenilerin, Hocalı'da, Karabağ'da acımasızca çoluk çocuk, kadın erkek birçok insani katlederek soykırım yaptığını savundu. Bu konuda bütün dünyanın aldatıldığı ve kandırılmaya çalışıldığını söyledi.

Azerbaycan New York Cemiyeti Başkanı Ercan Yerdelenli, yıllardır Ermeni yalanlarının bitmesi için ellerinden gelen bütün çabayı gösterdiklerini söyledi.

Türk Hars Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kurtuluş, Ermeni diasporasının söz konusu soykırım iddialarını siyasi amaçla kullandığını savundu. Gösteriye New York Başkonsolosu Ertan Yalçın da katıldı.

Gösteri sırasında yoldan geçen Ermeni asıllı bazı vatandaşlar, protestoya katılanlara sözlü tacizde bulundu. Polis, gerginliğin büyümesine izin vermeden şahısları uzaklaştırdı.