Ermenistan’da Rus askeri üssünde görev yapan bir asker bıçaklanarak öldürüldü, bir asker de yaralandı. Olayla ilgili bir Rus asker gözaltına alındı.

Rus haber ajansları, İvan Novikov adlı Rus askerin (20) Ermenistan’ın Gümrü kentinde Mat Armenia (Ana Ermenistan) anıtının yanında öldürüldüğünü bildirdi. Olay yerine gelen Ermeni güvenlik güçleri cesette çok sayıda bıçak darbesi tespit etti. Askerin Gümrü’de 102 nolu Rus askeri üssünde görev yaptığı kaydedildi. Olayla ilgili aynı üste görev yapan bir sözleşmeli askerin gözaltına alındığı ifade edildi.

Soruşturma görevlilerinin, yakalanan askerin henüz ismini açıklamak istemediği belirtildi. Rusya Savunma Bakanlığı Güney Askeri Bölgesi basın bürosu olayın sıradan kavga olduğunu ifade etti. Olayla ilgili Ermenistan güvenlik güçleri inceleme başlattı. Rusya Soruşturma Komisyonu da olayı soruşturacaklarını açıkladı.

Ocak ayında Gümrü'de Rus askeri üssünde Valeri Permyakov adlı görevli bir asker, 7 kişilik bir Ermeni ailesini öldürmüştü. Türkiye sınırında yakalanan asker Permyakov’un Rus üssüne götürülmesi Ermenilerin tepkisine neden olmuştu. Gelişmeler üzerine ülkenin ikinci büyük kenti Gümrü’de bulunan Rusya Başkonsolosluğu önünde toplanan kalabalık, polisle çatışmış olayda 14 gösterici ve 5 polis yaralanmıştı.