Ermenistan’ın başkenti Erivan’da elektrik zammını protesto eden göstericilere polis müdahale etti. Üç haftadır devam eden ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın da bulunduğu Bagramyan Caddesi’ni kapatan eylemciler gö altına alınırken, barikatlar da toplandı.

Elektrik zammının geri alınmasını isteyen eylemcilerin sözcülerinden David Sanasaryan hükümetin taleplerinin dikkate almamaları durumunda barikat olarak kullandıkları çöp kutularını ilerletecekleri tehdidinde bulunmuştu. Göstericiler gözaltına alınanların serbest bırakılmasını, eylemcilerin yaralanmasına neden olan güvenlik güçlerinin de yargılanmasını istiyor.

Ermenistan polis basın sözcüsü Aşot Agoranyan, Interfax’a yaptığı açıklamada, 50 kadar eylemcinin polis merkezine götürüldükten sonra serbest bırakıldıklarını açıkladı.

Bagramyan Caddesi’nden eylemcileri kaldıran polis tazyikli su ile caddeyi temizledi. Şehir merkezinin de yeniden trafiğe açıldığı belirtiliyor.

Elektrik fiyatlarına 1 Ağustos’tan itibaren yüzde 17 zam yapılmasını eleştiren eylemciler Cumhurbaşkanlığı ve Anayasa Mahkemesi’nin binalarının bulunduğu Bagramyan Caddesi’ni trafiğe kapatmıştı. Polis eylemlerin ilk günlerinde yaptığı müdahalede göz altına aldığı 237 kişinin tamamını serbest bırakmıştı.

Göstericilerin sayılarının 10 binleri bulması üzerine renkli devrim yorumları yapılan gösterilerin yönetim değişikliği hedeflediği iddia edilmişti.