Ermenistan’ın başkenti Erivan’da Cumhurbaşkanlığı Saray’ının bulunduğu yolu kapatan, giriş çıkışları engelleyen binlerce kişiye sabah saatlerinde polis müdahalede bulundu. Tazyikli su ile kalabalığın üzerine yürüyen polis 250’den fazla eylemciyi göz altına aldı. Yaşanan arbede sırasında 18 kişi de yaralandı.

Ermenistan polis sözcüsü Aşot Ahoranyan yaptığı açıklamada, “Şu anda 250’den fazla kişi göz altına alındı. 7 eylemci yaralanırken, bunlardan 3’ü hastaneye kaldırıldı. 11 polis memuru da yaralandı.” dedi.

Elektrik fiyatları ve kamu hizmetlerinin aşırı zamlanmasına tepki gösteren “hırsızlığa hayır” platformu Özgürlük Meydanı’nda 19 Haziran’da başlattıkları eylemleri Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın da bulunduğu Bahramyan Caddesi’ne taşıdı. Polisin eylemi sonlandırmalarını istemesine karşı çıkan eylemciler caddede oturarak giriş çıkışları kapattı.

Erivan Polis Müdür Yardımcısı Valeri Hosepyan eylemcilerden gösteri için Özgürlük Meydanı’na dönmelerini talep etti. Ancak uzlaşı sağlanamayınca polis müdahalesi geldi.

Ermenistan kamu hizmetleri servisi Ermenistan para birimi dramda yaşanan dalgalanma nedeni ile elektrik fiyatlarının 1 Ağustos’tan itibaren 1 kilowatt saat için 41 dramdan 58 drama, geceleri de 31,8 dramdan 48 drama çıkarılmasını kararlaştırdı. (Bugün itibari ile 1 dolar 475 dramdan işlem görüyor.)