KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in Rusya’ya üsler vermeyi planlandığını söyledi. Eroğlu, “Demek ki buraları karıştırmayı planlıyorlar. Çok şükür ki biz Türk Silahlı Kuvvetleri burada olduğu sürece herhangi bir kargaşa olmaz. Akdeniz’in sularını ne kadar az ısıtırsak bölge o kadar huzur içinde olur.” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Görüşmeye, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör de katıldı.

ARINÇ: HÜKÜMET OLARAK DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ

Bülent Arınç ziyaretin çalışma ziyareti niteliğinde olduğunu belirterek, ziyaretten hemen önce yeni Ercan Havalimanı’nda temel atma törenine katıldığını kaydetti.
“Hükümetimizin Kıbrıs Türk halkı ve hükümeti ile dayanışmasını ifade etmek istiyorum.” diyen Arınç, hükümet yetkililerinin KKTC’ye yaptığı önceki ziyaretlerin de bu çerçevede olduğunu vurguladı.

Türkiye’den gelen teknik heyetin, yaklaşık dört gündür programların uygulanması konusunda bir gözden geçirme çalışması yaptığını söyleyen Arınç, KKTC hükümeti ile birlikte yapılan sözleşme gereğince mali yardım ve diğer konularda desteklerini sürdürdüklerini belirtti. Çalışmaların tamamlandığını, bugün Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile birlikte bu çalışmanın kapanışını yapacaklarını belirten Arınç, iki gün boyunca çeşitli toplantılara ve açılışlara katılacağını söyledi.

EROĞLU: HUZUR VE GÜVEN İÇİNDEYİZ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Arınç’ın adaya gelmesi ve hükümetle istişare içinde olmasının çok önemli olduğunu söyleyen Eroğlu, sorunları paylaşmak, çare aramak ve temaslarını sürdürmekten büyük memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Eroğlu, “Etrafımızda ateş çemberi olduğu bir zamanda biz burada huzur ve güven içindeyiz. Akdeniz havzasının en sakin ve huzurlu ülkesi pozisyonundayız. Bunun için Anavatan Türkiye’ye çok teşekkür ediyoruz” dedi. Proje ve yatırımların hayata geçmeye başladığı safhada hareketliliğin de başladığını söyleyen Eroğlu, bununla birlikte istihdam sorununa azalma imkanı doğduğunu kaydetti.

“TATBİKAT HOŞ DEĞİL”

Bir basın mensubunun sorusu üzerine Yunanistan, İsrail, Mısır ve Güney Kıbrıs ortak tatbikatını değerlendiren Eroğlu, “Bu durum hoş değil” dedi. Eroğlu, Yunanistan’ın yeni seçilen Savunma Bakanı’nın göreve gelir gelmez bu tatbikatı ön plana çıkarmasında bir art niyet olduğunu düşündüğünü söyledi.

Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in Rusya’ya üsler vermeyi planlandığını söyleyen Eroğlu, “Demek ki buraları karıştırmayı planlıyorlar. Çok şükür ki biz Türk Silahlı Kuvvetleri burada olduğu sürece herhangi bir kargaşa olmaz. Akdeniz’in sularını ne kadar az ısıtırsak bölge o kadar huzur içinde olur.” dedi.