KKTC'nin 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bugün hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatı münasebetiyle başsağlığı mesajı gönderdi. Eroğlu, Demirel'in Türkiye’nin olduğu kadar Kıbrıs Türk halkının devletini yaşatmasına, yüceltmesine, güven, refah ve huzur içinde da büyük özen gösterip değer verdiğini kaydetti.

Eroğlu, dostu ve kardeşi diye nitelediği Demirel’in vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Eroğlu, Demirel’le Başbakan ve Cumhurbaşkanı olduğu dönemlerde ve sonrasında yakın çalışma fırsatı bulmaktan, dostluğu sürdürmekten onur ve gurur duyduğunu ifade etti.

3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu Türkiye’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ölümü dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

Derviş Eroğlu, Demirel’in, Türkiye’nin demokrasisinin gelişmesine, bayındırlığına, zenginliğine, kalkınmışlığına, güvenliğine, birliğine değer verdiği, ‘Büyük Türkiye’ fikrine sevdalı olduğu kadar, Kıbrıs Türk halkının devletini yaşatmasına, yüceltilmesine, güven, refah ve huzur içinde yaşamasına da büyük özen gösterip değer verdiğini kaydetti.

"BAŞIMIZ SIKIŞTIĞINDA BAŞVURULACAK BİR KIBRIS TÜRK DOSTU İDİ"

Eroğlu mesajının devamında şunları belirtti:

"Süleyman Demirel bizler için her zaman Ankara’da başımız sıkıştığında başvurulacak bir Kıbrıs Türk dostu, kardeşimiz, ağabeyimiz olmuştur. En büyük hayallerinden birinin Türkiye’den Kıbrıs’a su getirilmesi verimliliğini iyi bildiği Kıbrıs topraklarının yeterli suya kavuşturulması ve bu suyun Ada’da barış ve dostluğa hizmet etmesi olduğunu çok iyi biliyorum.

Süleyman Demirel, millet için yaptığı hizmetler, duruşu, cana yakınlığı, halk adamlığı, esprili kişiliği ile çoktan Türk tarihindeki müstesna yerini almış unutulmayacak bir şahsiyet çok değerli bir devlet adamıdır.

Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ailesine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun. Milletimizin, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başı sağ olsun."