KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ilk turu Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Gazimağusa'da miting düzenledi. Eroğlu, Kıbrıs meselesini “öyle veya böyle” bitirmek için aday olduğunu ve halktan bu “son görev” için yetki istediğini söyledi.

Derviş Eroğlu, dün akşam Gazimağusa Namık Kemal Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Mitingde SOS grubu sahne alırken, kürsüye eşi Meral Eroğlu ile birlikte çıkan Derviş Eroğlu, kendisine destek veren vatandaşlara teşekkür etti.

Derviş Eroğlu vatandaşlara seslenerek, halkın desteğiyle seçimi başarıyla tamamlayıp birinci turdan seçimi kazanacaklarına inanç belirtti. Eroğlu, müzakere masasında yarım kalan bir iş olduğu için aday olduğunu aktararak, "Ben bir makam için değil, sizin ve ülkemizin geleceği için, Kıbrıs sorununu sorun olmaktan çıkarmak için masaya oturmaya geldim.” dedi.

Ulusal Birlik Partisi - Demokrat Parti - Ulusal Güçler ile kendisine destek veren vatandaşlara desteğinden dolayı teşekkür eden Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Derviş Eroğlu, 5 yıl önce halkın kendisini bu göreve layık gördüğünü, müzakere masasında seçilmiş lider olarak Kıbrıs sorununu çözmek için uğraş verdiğini anlattı. Görev süresi içerisinde her iki Rum lider ile de görüştüğü, en son Nikos Anastasiadis’in masadan kaçtığını, bir önceki lider Dimitris Hristofyas’ın da Greentree zirvesine 5 “hayır” ile geldiğini hatırlattı.

Eroğlu, “Demek ki karşımızda bizim kadar samimi bir anlayışla anlaşma arayışı içinde olan yok.” dedi.

“NİYETLERİ YOKSA DÜNYAYA BUNU SORGULATACAĞIZ”

Müzakere masasında yarım kalan bir iş olduğu için aday olduğunu ifade eden Derviş Eroğlu, “Ben bir makam için değil, sizin ve ülkemizin geleceği için, Kıbrıs sorununu sorun olmaktan çıkarmak için masaya oturmaya geldim.” ifadelerini kullandı.

Hayatında hiçbir işi yarım bırakmadığına dikkat çeken Eroğlu, birkaç yıl içerisinde Kıbrıs sorununu sorun olmaktan çıkarmayı vaat etti. Derviş Eroğlu, “Şöyle ya da böyle çözeceğiz. Çözemezseniz ne olacak diye soranlar var. Biz şu an KKTC çatısı altındayız. Müzakereler devam ederken, KKTC’nin cumhurbaşkanıyız, halkıyız. Çözüm için uğraşıyoruz. İyi niyetimizle uğraşıyoruz. Karşımızdakinin anlaşma niyeti yoksa demek ki Rum’un samimiyeti yoktur. Biz de bunu dünyaya sorgulatacağız.” diye konuştu.