ŞAM (AA) - Suriye'deki kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını ihlal eden Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının, başkent Şam'ın Doğu Guta Bölgesi'nde muhaliflerin kontrolündeki yerleşim yerine saldırdığı bildirildi.

Doğu Guta'daki yerel medya aktivistlerinden Ammar el Buşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejime ait savaş uçaklarının muhaliflerin kontrolünde yer alan Merc beldesindeki yerleşim yerine saldırdığını söyledi.

Hava saldırılarının düzenlendiği bölgeden yoğun dumanların yükseldiğini kaydeden Buşi, saldırılarda ölen ve yaralanan olmadığını, fakat yerleşim yerlerinde büyük maddi hasar meydana geldiğini dile getirdi.

Rejim, "vatanınıza geri dönün" yazan broşürler attı
Bu arada, yerel aktivistlerden Ebu Ammar ise Suriye ordusuna ait bir helikopterin Halep'in Anadan ilçesine, ''vatanınıza geri dönün'' yazılı broşürler attığını aktardı.

Esed güçlerinin Halep'in kuzey kırsalında ateşkesi her gün ihlal ettiğini vurgulayan Ammar, kentin kuzeyinde PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD güçlerinin de ateşkes anlaşmasını ihlal ederek, Şeyh Maksud ve Azez ilçesi çevresinde muhaliflerin olduğu yerlere saldırdığını ifade etti.