Pakistan Dışişleri Eski Bakanı Hina Rabbani Khar, 2013’de askıya alınan Pakistan ile Hindistan barış müzakerelerinin yeniden başlaması için Pakistan’a gelen Hindistan Dışişleri Bakanlık Sekreteri Subrahmanyam Jaishankar’ın ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Khar, ziyareti komik olarak niteledi.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Jaishankar’ı başkent İslamabad’daki başbakanlık evinde kabul etti. Pakistan ile Hindistan ilişkilerinin geçmişten bu yana en düşük seviyede olduğunu söyleyen eski Bakan Khar ise yapılan ziyareti eleştirdi. Hindistan'daki Narendra Modi hükümetinin son bir yılda iki ülke arasındaki nefreti sadece artırdığına değinen Khar, Pakistan'ın daima tek düşman olarak görülmek istendiğini iddia etti. Khar, Pakistan'ın ise barış görüşmeleri ile ilgili üzerine düşen vazifeyi her zaman yaptığını dile getirdi.

Eski Bakan Khar ayrıca, Hindistanlı diplomatın ziyaretini 'umutsuz vaka' olarak gördüğünü söyledi. Khar "İşin komik tarafı; 67 yıldır Hindistan ile ne tür bir müzakere yapacağımız konusunda bile anlaşma sağlanamazken, müzakere olasılığı ile ilgili görüşmeler yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Khar, Pakistan’ın önceliğinin ülke içi terörizm ile savaşmak ve Hindistan ile kontrol çizgisi olarak adlandırılan sınır bölgesinde ateşkesi sağlamak olduğunu kaydetti.