Romanya eski Turizm Bakanı Elena Udrea, Yolsuzluklarla Mücadele Kurumu (DNA) savcıları tarafından bugün ifadeye çağrıldı. Kadın siyasetçi Elena Udrea, yolsuzluk dosyası kapsamında savcılara ifade verdi.

Eski bakan DNA'ya çağırılmasını sosyal medyada şu şekilde takipçilerine duyurdu: "Bu sabah DNA tarafından 'zorunlu' ibareli bir çağrı aldım. Ancak bugüne kadar DNA ile hep işbirliği içinde çalıştık. Bildiklerimizi olayların daha net anlaşılması için paylaşmaktan çekinmedik. Bugünkü 'Zorunlu' ibaresi beni şaşırtmıştır."

Ekim ayında yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olan Ulusal Hareket Partisi (PMP) lideri Elena Gabriela Udrea 2008-2012 yılları arasında Turizm Bakanlığı görevini yürüttü.

DNA, devlet okullarına alınan yazılımların şişirilmiş faturalarla devlete ödetilerek, aradaki farkın işadamı ve bakanlar arasında poy edildiği iddiasını soruşturuyor. DNA 9 eski bakan hakkında kovuşturma kararı verdiği dosyada sadece bir sözleşmede gerçekleşen vurgunun 20 milyon dolar olduğu belirtiliyor.