Romanya eski ekonomi bakanı ile iletişim ve bilgi teknolojileri bakanı vatana ihanetten hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada bir Türk vatandaşı da hüküm giydi.

Yargıtay Yüksek Temyiz Mahkemesi'nin bugün kararını açıkladığı davada eski Ekonomi Bakanı Codrut Seres 4 yıl 8 ay, eski İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Zsolt Nagy 4 yıl hapis cezası aldı.

2009 yılında Organize Suçlar ve Terörle Mücadele Kurumu (DIICOT) tarafından eski bakanların, Bulgar danışmana yapılacak enerji özelleştirmelerinde içeriden bilgi sızdırdığı iddiası ile soruşturma başlatmıştı. Açılan soruşturmada bugün karara varıldı. Mahkeme eski ekonomi bakanını 2004-2006 yılları arasında görevde olduğu sürede Bulgar danışman Stamen Stanchev'e devlete ait gizli bilgileri sızdırdığı gerekçesi ile vatana ihanetten suçlu buldu.

CEZA ALANLAR ARASINDA BİR TÜRK VATANDAŞI DA VAR

Hapis cezası alanlar arasında bir Türk vatandaşı da bulunuyor. Türk uyruklu Mustafa Oral suç örgütüne üyelik suçu planlama ve yardımdan 3 yıl hapis cezası aldı. 5 yıl hapis cezası ile en çok cezayı Bulgar danışman Stamen Stanchev aldı. Ayrıca örgüt üyesi 4 kişi daha 3 ila 4 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı.