Almanya'nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, cumhurbaşkanlığı görevini bırakalı neredeyse üç yıl oldu. Kendisine karşı açılan davayı kazanan ve görevinden haksız yere ayrılmak zorunda kaldığı anlaşılan Wulff, yeniden kamuoyu önüne çıkmaya başladı.

Geçen yıl ‘En Yüksekte En Aşağıda’ adlı bir kitap yazarak haklılığını kamuoyuyla paylaşan eski cumhurbaşkanı, geçtiğimiz haftalarda Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın ölümü sebebiyle taziyede bulunmak üzere hükümet tarafından Riyad'a gönderildi.

Welt am Sonntag gazetesine konuşan Federal Meclis Başkan Yardımcısı Peter Hintze, Wulff’un çok dinç olduğunu ve yeniden hareket etmeye susadığını açıkladı. Hintze, eski Cumhurbaşkanı Wulff’un İslam ve uyum konusunda yetenek sahibi olmasının Hıristiyan Demokratik Birlik partisi için bir avantaj olduğunu vurguladı.

Eski Cumhurbaşkanı Wulff, üç yıl önce savcılığın hakkında makamını kötüye kullandığı suçlamasının ardından ve bazı Alman medyasının hakkında linç kampanyası yürütmesi üzerine istifa etmek zorunda kalmıştı.

Eski cumhurbaşkanı, görevi esnasında İslam’ın Almanya’ya ait olduğunu söylemiş, baskılara rağmen bu söyleminden vazgeçmemişti. Wulff, hakkındaki tüm suçlamalardan geçen yıl beraat etmiş ve itibarını geri kazanmıştı.

Geçen zaman içinde ise başta Başbakan Angela Merkel olmak üzere çok sayıda siyasinin, İslam’ın Almanya’ya aidiyeti konusunda Wulff’un çizgisine geldiği görülmüştü.