Romanya Meclis Adalet Komisyonu milletvekili Elena Udrea ile ilgili kovuşturma başlatılmasına bugün oy birliği ile onay verdi.

Romanya'nın bayan siyasetçilerinden eski Kalkınma ve Turizm bakanı ve eski cumhurbaşkanı adayı Elena Udrea'nın yargılanmasına onay verildi. Yolsuzluklarla Mücadele Kurumu (DNA) tarafından açılan soruşturmada, bayan siyasetçi, bakan olduğu 2009-2012 döneminde bir boksörün tanıtımı amacıyla Avrupa fonundan bir iş adamının hesabına para aktarılmasına onay vermekle suçlanıyor. Meclis Adalet Komisyonu tarafından kabul edilen yargılama kararı, parlamentoda oylanacak. Parlamentoda kabul çıkması sonrası milletvekili Udrea'nın yargılanma süreci başlayacak.

Udrea, karar sonrası sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada "Adaletin üstünlüğüne inanan ve yıllardır adalet için elinden geleni yapan biri olarak, Adalet komisyonundan yargılanmam için ricada bulundum. Adalete güvenim tamdır. Adalet kurumları hakkında bir yorumda bulunmak istemiyorum ancak üzerinden 4 sene geçmiş bir olayın gündeme gelmesi sizin de takdiriniz sıradan bir şey değil. Bakan olduğum zamanda sporculara yapılan tanıtım ve reklam faaliyetleri suç ise bu suçu birçok kişi işlemiştir." dedi.

Bayan siyasetçi, geçtiğimiz hafta Microsoft soruşturması kapsamında eski eşinin mal beyanı ile ilgili ifade vermiş ve adli kontrol altına alınmıştı. Udrea, adli kontrol kararı sonrası Ulusal Hareket Partisi (PMP) başkanlığı askıya alınmıştı.