Bir grup protestocu, Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde devam eden 25. Afrika Birliği Zirvesi'nde Etiyopya hükümetini protesto etti. Sandton Kongre Merkezi’ne gelen Agoden, Oroma ve Etiyopya komitesi temsilcileri, Etiyopya’nın halklarına uyguladığı şiddeti durdurmasını istedi.

Etiyopya hükümeti aleyhine slogan atan gruba karşı polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Yaklaşık 200 kişilik grup, polis barikatı arkasından ellerinde bölgesel bayraklar ve pankartlarla slogan attı.

Güney Afrika’daki Somali Komitesi temsilcisi Muhammed Tahir Aydın, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada “Etiyopya hükümeti seçimle gelmiş bir hükümet değildir; bir diktatör rejimdir. Etiyopya askerleri bölgelerimizden çekilmeliler. Etiyopya hükümeti insanlarımızı kanunsuzca tutukluyor, öldürüyor, kadınlara tecavüz ediliyor. Bugün biz burada bu şiddeti protesto ediyoruz. Afrika Birliği’nde temsilcimiz yok. Sesimizi buradan bağırarak duyuruyoruz. Afrika Birliği bizim hakkımızı savunmalı; Etiyopya’ya baskı yapmalı.” dedi.

Zirve'nin devam ettiği binanın dışında Etiyopyalıların yanında bir grup da Zimbabwe lideri Robert Mugabe'yi protesto etti.