Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan’da yeni hükümetle çalışmayı dört gözle beklediklerini fakat Atina’nın önceden yapılan anlaşmalara sadık kalması gerektiğini söyledi.

Eurogroup toplantısı öncesinde soruları cevaplayan Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan’da seçimi kazanan Radikal Sol Koalsiyon’la çalışmaya hazır olduklarını dile getirdi. Dijsselbloem, “Önceki hükümetle yaptığımız işbirliğiyle ilgili çok yakında onlarla da görüşmelere başlamayı umuyoruz. Müzakerelere açığız ve onlarla çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Yunanistan’da yeni kurulacak hükümetin borçların silinmesi yönünde talepleriyle ilgili soruya da cevap veren Dijsselbloem, “Son yıllarda Yunanistan’ın borç yükünü azaltmak için çok şey yaptık. Önceden yaptığımız anlaşmalara bağlı kalmaları halinde onlarla çalışmaya hazır olduğumuzu her zaman söyledik. Gerekirse, beşinci gözden geçirmenin ardından borç sürdürülebilirliği üzerinde görüşebiliriz.” diye konuştu.

Avrupa Birliği’nin Atina’ya borçlarını ödemesi için ekstra zaman tanıyabileceği fakat borç silmeye yanaşmayacağı tahmin ediliyor.