Yeni Güney Galler Eyaleti İşçi Partisi, Sydney’in batı kesimindeki Burwood’da özelleştirme karşıtı bir miting düzenledi. İşçi Partisi Lideri Luke Foley, NSW Eyalet seçimlerini de İşçi Partisi’nin kazanması halinde, Liberal Parti Lideri, Federal Başbakan Tony Abbott’un da daha fazla koltuğunda oturamayacağını iddia etti.

İşçi Partisi ve sendika mensuplarının katıldığı gösteride konuşma yapan Foley, "Eğer önümüzdeki Cumartesi günü yapılacak olan Yeni Güney Galler Eyaleti seçimlerinde, Yeni Güney Galler Liberal Başbakanı Mike Baird giderse Federal Başbakan Tony Abbott da gitmek zorunda kalacak." dedi.

Foley ayrıca, Yeni Güney Galler Elektirik İdaresi’nin özelleştirilmesine şiddetle karşı olduklarını yineleyerek "Evet eyaletimizdeki insanların okula, hastaneye ve yollara ihtiyacı var. Ama bunların masraflarının karşılamanın tek yolunun elektrik idaresini satmak olduğu kandırmacasına inanmayın." ifadelerini kullandı.

Liberal Parti’nin eyalet ve federal seviyedeki benzerliklerini vurgulayan Foley, iki başbakanı şöyle eleştirdi: "Liberaller, Sydney’de kesinti yapıyor. Canberra’da da temsil ettiğimiz insanların canını yakıyorlar. NSW eyaletinde, Başbakan Mike Baird ve onun iyi arkadaşı Federal Başbakan Tony Abbott, eğitimden, meslek okulları TAFE’ler ve hastanelerden 30 milyar dolar kestiler."