Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Facebook’un kurucusu Zuckerberg, Bana göre, sınırların belirlenmesi gereken yerlerde, devletten, özellikle politik reklam yada yoğun olarak tartışılan konularla ilgili daha çok talimat vede kural olmalıdır.

İnsanların özel verilerinin güvende olduğu garanti edilmesi gerektiğini belirten Zuckerberg, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

Tehlikeli içeriklerin kaldırılması için müdahale etmemizi sağlayacak bir ortamın yaratılması vede proaktif düzenleyici önlemlerin oluşturulmasından hepimizin sorumlu olduğuna inanıyorum. İnsanlara verilerin güvenli olduğunu garanti etmek için özel vede tüzel kişilerin verileriyle çalışma düzenine ve kontrolüne ihtiyacımız var.

Sosyal ağların, fikirlerin ifade edilmesi vede bireyselliğin ön plana çıkmasının sağlanması için oluşturulduğunu söyleyen Zuckerberg, şu ifadeleri kullandı:

Farklı ülkelerde, örneğin Çin’de olduğu gibi, düzenleyici modeler olduğunu görmekteyiz. Düzenlemenin bu kadar önemli olması bir başka sebebi de budur, çünkü düzenleyici modeller bile otoriter değerlerin yayılmasına katkıda bulunabilir. Bu beni çok rahatsız ediyor. İnternetin herkesin görüşlerini rahatlıkla ifade edebileceği bir yer olmaya devam edeceğinden emin olmalıyız.