Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Sekreteri Yasmin Fahimi, İslam karşıtı Pegida ile diyalog arayışına girmenin yanlış adım olacağını belirtti.

Fahimi, parti genel merkezi Willy-Brandt-Evi’nde basın toplantısında, “SPD vatandaşlarla diyaloğa her zaman hazır ve açık. Ancak o gösteriye gitmek ve o göstericilere görüşmekle Almanya’da yaşayan Müslümanlara, göçmenlere, Almanya’nın dünyaya açık ve hoşgörülü bir ülke olduğunu savunan toplumun büyük çoğunluğuna karşı yanlış sinyal verilmiş olunur.” dedi.

Pegida’nın tüm Almanları temsil etmediğini, kat kat daha fazla, yüz binlerce insanın farklı düşündüğünü ve bunu dile getirdiğini vurgulayan Fahimi, Pegida gösterilerine aşırı sağcı ve holiganların dahil olduğuna, bu gösterilerde kin ve nefretin kışkırtıldığına dikkat çekti. Fahimi ayrıca Pegida’ya yönelik eleştirilerinden dolayı bazı gazeteciler gibi kendisinin de çok ağır hakaret içeren mektuplar aldığını paylaştı.

Bu haftanın başındaki Pegida gösterisinin güvenlik nedenlerinden dolayı iptal edilmesi konusunda ise Fahimi, gösteri yapma hakkının demokrasinin önemli unsuru olduğundan çok zor bir karar teşkil ettiğini belirtti.