Fas'ta, istifa eden 4 bakanın yerine Kral 6. Mohammed tarafından yenilerinin ataması gerçekleştirildi. Kazablanka Kraliyet Sarayı'nda, atanan yeni bakanların görev devir teslim töreni yapıldı.

Kral 6. Mohammed tarafından yapılan atamalar şu şekilde:
Abdelaziz El Omari; Parlamento ile Sivil Toplum Arası İlişkilerden Sorumlu Bakan, Khalid Barjaoui; Milli Eğitim ve Mesleki Formasyon Bakanlığı'nda Delege Bakanı, Jamila El Moussali; Yüksek Öğrenim, Bilimsel Araştırma ve Kadro Formasyonu Delege Bakanı olarak atadı.

Ayrıca, Şehircilik ve Planlama Bakanı Mohand Laenser, Gençlik ve Spor Bakanı olarak atandı. Laenser’den boşalan Şehircilik ve Planlama Bakanlığı koltuğuna ise Driss Merroun geçti.

Atanan bakanlar, Majesteleri Kral 6. Mohammed’in huzurunda yemin etti. Kazablanka Kraliyet Sarayı'nda düzenlenen törene; Hükûmet Başkanı Abdelilah Benkirane, Vakıflar ve İslami İşler Bakanı Ahmed Toufiq, Milli Eğitim ve Mesleki Formasyon Bakanı Rachid Belmokhtar ile Yüksek Öğrenim, Bilimsel Araştırma ve Kadro Formasyonu Bakanı Lahcen Daoudi katıldı.

Geçen hafta Parlamento ile Sivil Toplum Arası İlişkilerden Sorumlu Bakan El Habib Choubani, Yüksek Öğrenim, Bilimsel Araştırma ve Kadro Formasyonu Delege Bakanı Soumia Benkhaldoun ile Milli Eğitim ve Mesleki Formasyon Bakanlığı'nda Delege Bakan Abdelaadim Guerrouj istifa etmiş ve Kral 6. Mohammed bu istifaları kabul etmişti.

Ayrıca Kral 6. Mohammed, Hükûmet Başkanı Abdelilah Benkirane'ı hükûmetten ayrılan bakanların yerine gelecek isimlerle ilgili görevlendirmişti.