Batı Avustralya’nın başkenti Perth’de 2006 yılından beri hizmet veren Damla Eğitim Kurumları'nın ek derslik binasının açılışında konuşan Federal Milletvekili Steve Irons, "Damla Koleji ailesini yakından tanıyorum. Bu aile, eğitimde kendisini ispatlamış bir ailedir." dedi. Türk kolejlerinin çalışmalarını yakından takip ettiğine dikkat çeken Irons, "Çalışmalar hep fedakârlık üzerinde, özverili ve üstün gayretlerle bugünlere geldi." ifadesini kullandı.

Avustralya Eğitim ve Kültür Federasyonu’na (AUF) bağlı olarak Batı Avustralya’nın Başkenti Perth’de 2006 yılından beri hizmet veren Damla Eğitim Kurumları ek derslik binası hizmete girdi. Kolejin yeni binasına geçmesi dolayısıyla düzenlenen törene, federal ve eyalet hükümetini temsilen milletvekilleri ve farklı toplum temsilcileri ile üst düzey yetkililer katıldı.

Öğrencilerin Avustralya Milli Marşı’nı okumasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Barış Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Özer Demirkan, eğitimin önemine işaret etti. Başkan Demirkan, vakfın bünyesinde eğitim veren Damla Eğitim Kurumları’nın, her yıl ülkedeki faaliyetlerini genişleterek sürdürdüğünü belirtti. Eğitim ve öğretim hizmetinin sadece hükümetlerden beklenmemesi gerektiğini hatırlatan Özer Demirkıran, Federal Hükümet'e katkılarından dolayı teşekkür etti. Başkan Demirkıran ayrıca şunları söyledi: "Bu projenin gerçekleşmesi büyük emekler ve üstün gayretler neticesinde oldu. Uzun süreden beri devam eden çalışmalarımızın neticesi olarak bugünkü açılışı yapıyoruz. Federal Hükümeti temsilen katılan Federal Parlamenter Steve Irons’a teşekkür ederim."

Damla Eğitim Kurumları Müdürü Nail Umur da, katılımcılara teşekkür etti. Okul olarak, 2006 yılında 33 öğrenciyle eğitim ve öğretime başladıklarını belirten Umur, halihazırda ise 12 derslikte 260 öğrenciyle eğitim faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi.

AÇILIŞTA BULUNAN KEMOTERAPİ GÖREN TÜRK VATANDAŞI: BU BİZİM HAYALİMİZDİ

Umur, okulun her aşamasında gerek yerel gerekse federal hükümetin maddi ve manevi desteğini hissettiklerini ifade etti. Törene katılarak, bizzat açılışını gerçekleştiren Federal parlamenterlerin de bunun en somut örneği olduğunu hatırlatan Umur şunları aktardı: "Damlaların bir araya gelip akarsu oluşturması gibi, emeklerin de bir araya gelmesiyle böyle güzel bir eser ortaya çıktı. Damla Eğitim Kurumları olarak, katkısı olan herkese teşekkür ederim. Okula katkısı olan ve bugün ağır bir rahatsızlığa yakalanan Perth’deki Türk toplumunun sevilen simalarından Osman İçsel’in, kemoterapi tedavisine rağmen tören alanına gelmesi çok anlamlı ve önemli. Çünkü Osman Bey şu an çok rahatsız. Kemoterapi tedavisi görüyor. Telefon görüşmemizde kendisine bu programa gelmemesi gerektiğini ve evde dinlenmesinin daha doğru olacağını söyledim. Ancak o beni dinlemeyip sabah buraya geldi. Bana, ‘Hocam bu bizim hayalimizdi. Böyle bir günde aranızda olmam ve bu sevinci hep beraber paylaşmamız gerekiyordu." dedi. Onun bu ifadeleri beni çok duygulandırdı.”

Açılışı yapan Federal Milletvekili Steve Irons ise Barış Vakfı’na ve Damla Eğitim Kurumları yönetimine teşekkür ederek şöyle konuştu: "Barış Koleji ailesini başından beri tanıyorum. Bu aile kendisini ispatlamış bir ailedir. Bugüne kadar gerçekleşen süre içinde yapılan çalışmaları da yakından takip ettim. Çalışmalar hep özverili ve üstün gayretlerle bugüne geldi. Hükümetimizin katkıları ile yapılan bu binalarda okul yetkililerinden özellikle fen bilimleri alanında ülke yararı için daha fazla çalışmalar yapmalarını arzu ediyoruz. Bu eğitim yuvası herkese hayırlı olsun."

Programa Avustralya Eğitim ve Kültür Federasyonu Eğitim Koordinatörü Mehmet Koca, Barış Vakfı Direktörü Yaşar Savran, Amity Eğitim Kurumları Genel Müdürü Deniz Erdoğan ve öteki yetkililer katıldı. Program, okul halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi.