Afganistan'da Kur'an-ı Kerim yaktığı iftirasıyla linç edilerek öldürülen Ferhunde için binlerce vatandaş bugün yine sokağa döküldü.

Başkent Kabil'deki yüksek mahkeme önünde binlerce kişi linç edilen 27 yaşındaki Ferhunde’nin ölümünü protesto ederken, katillerin en ağır şekilde cezalandırılmasını, Kabil Emniyet Müdürünün de görevden uzaklaştırılmasını talep etti.

'Ferhunde’nin ölümünü destekleyenler yargılansın', 'adalet, cehalete ölüm', 'Ferhunde’nin katilleri yargılansın', 'Biz Ferhunde'yiz' sloganları atan binlerce kişi içinde birçok milletvekilli ve sivil toplum aktivistleri de yer aldı. Vatandaşlar ayrıca, Ferhunde'nin ölümüne neden olan kişilerin açıktan yargılanması isteğinde bulundu.

Ferhunde'nin öldürüldüğü Şah Do Şemşire Camisi'nin önünde dün de yüzlerce kişi gösteri düzenlemişti. Ayrıca ülkenin birçok vilayetlerinde yaşanan cehalet için protesto gösterileri düzenlendi ve yurt içi ve dışındaki Afganlar, sosyal medyada paylaştıkları kliplerle halka Ferhunde’nin kanının yere kalmaması çağrısında bulundu.