İsrail'in FIFA üyeliğinin askıya alınmasıyla ilgili oylama öncesinde FIFA Başkanı Sepp Blatter, İsrail ve Filistin'i ziyaret ediyor.

Sepp Blatter'le görüşen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Spora siyaset karıştırılmasına karşı çıkmanızı takdir ediyorum. Spor ülkeler arasında iyi niyet aracıdır. FIFA'ya şimdi İsrail için bir kez siyaset karıştırırsanız, gelecekte başkaları için de karıştırır ve bu büyük kuruma zarar verirsiniz." dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Filistin Futbol Federasyonu'na yardımcı olduklarını savundu ve mevcut bazı problemlerini çözümü için de adım atacaklarını dile getirdi.

Sepp Blatter de "Futbol halkları birleştirmeli, bölmemeli." mesajını verdi ve "Eminim bir çözüm bulacağız." dedi. Blatter, bugün Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la da görüşecek.

FIFA'ya üye 209 ülkenin federasyonu, İsrail'in üyeliğinin askıya alınması konusunda 10 gün içinde oylama yapacak. Filistin Futbol Federasyonu, İsrail'i 'ırkçılığa göz yummak' ve 'Filistinli oyuncuların serbest dolaşımını engellemek' ile suçluyor. Filistin tarafı İsrail'e iki yıldır aynı suçlamaları yöneltmiş, fakat Tel Aviv'in son dakikada verdiği sözler üzerine şikayetinden vazgeçmişti. Fakat bu sözler tutulmamıştı.

Üyeliğinin askıya alınması durumunda İsrail Milli Takımı ve futbol kulüpleri, Avrupa kupalarında mücadele edemeyecek.