Türkiye'de faaliyet gösteren üniversiteler, Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili'nin en büyük şehri Abidjan'da düzenlenen fuarda görücüye çıktı. Fildişi Sahili Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Bakanlığı ve Uluslararası Şafak Eğitim Kurumları'nın ortaklaşa düzenlediği fuara dokuz uluslararası Türk üniversitesi katıldı. Fuarın açılışında devlet erkânının yanı sıra yerli ve yabancı birçok ziyaretçi de bulundu.

Fuar hakkında konuşan Milli Eğitim Bakanı müsteşarı Kablan Assoumou, "Fuarı gezdim. Türk arkadaşlarımız buralara gelmişler. Bizler de Milli Eğitim Bakanlığı olarak kendilerini tebrik ediyor ve destekliyoruz. Eğitim alanında okul olarak yaptığınız yatırım ortada ve bizler zaten sizlerle bu alanda birlikteyiz. Bugün burada yaptıklarınız bizim birlikteliğimizi daha da güçlendirmiştir. Halkımız gönül rahatlığıyla bu üniversitelere gidebilir ve Türk eğitim sistemine güvenebilir." diyerek desteğini dile getirdi.

Devlet Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Michael Zinsou, "Bugün bu fuarı ziyarete geldim ve çok şaşırdım. Türkiye’yi tanıyorum. Bazı şehirleri de tanıyorum ama üniversiteleri gezme fırsatım olmamıştı. Burada bunları tanıma fırsatım oldu ve çok kaliteli olduklarını gördüm. Fuar çok güzel ve faydalı. Örneğin Bursa Orhangazi Üniversitesi benim çok ilgimi çekti. Fiyatı uygun. Oğlum şu an üniversite son sınıf okuyor. Bitirdiğinde kendisini bu üniversiteye göndereceğim. Çünkü çocuğumun eğitimine verdiğim önem, ona ev ya da araba bırakmaktan çok daha önemlidir." diyerek fuarın önemine dikkat çekti.

Stantları gezen bir lise son sınıf öğrencisi, "Ben ve sınıf arkadaşlarım lise son sınıf öğrencileri olarak burayı ziyarete geldik. Üniversite stantlarını gezdim. Çok güzel ve kaliteli eğitim veriyorlar; fiyatları da uygun. Burslu öğrenci almaları da ayrıyeten güzel. Hepsini toparladığımda bu üniversitelere gidilir." ifadesini kullandı.

Fuara katılan Turgut Özal Üniversitesi yetkilisi Akın Can, "Tanıtım amacıyla geldik. Gelmeden önce bu kadar öğrenci beklemiyordum. Hatta getirdiğimiz broşürleri tekrar nasıl götürürüz hepsini dağıtamayız diye düşünüyorduk. Dağıttık yetmedi. Fotokopi çektirmek zorunda kaldık. Beklediğimizin dışında öğrenci sirkülasyonu oldu çok memnun olduk." sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.

Milli Eitim Bakanlığı, fuara katılan üniversitelere teşekkür belgesi verdi. İki gün süren fuarda Türkiye ve Türk üniversiteleri, 4 binin üzerinde üniversite adayı lise öğrencisine tanıtıldı.