Fildişi Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okullardan Sorumlu Müdürü Jean Paul Kouho; “Türkiye’yi biz eğitim gönüllüleri sayesinde tanıdık.” dedi.

Bandırma Çevre ve Eğitim Gönüllülerin davetlisi olarak ilçeye gelen Fildişi Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okullardan Sorumlu Müdürü Jean Paul Kouho Prenses Düğün Salonunda düzenlenen konferansta konuştu. Kouho, Türkiye'yi ülkesinde bulunan Türk eğitim gönüllüleri sayesinde tanıdıklarını ve sevdiklerini söyledi.

Kouho, “ Türkiye’nin resmi elçileri daha Fildişi’ne gelmeden eğitim gönüllüleri buralara gelip Türkiye’nin fahri elçileri oldular. Türkiye’nin Fildişi büyükelçiliği 2009'da açıldı. Ancak eğitim gönüllüleri yıllar öncesinden ülkemize geldiler. Türkiye’yi biz bu eğitim gönüllüleri sayesinde tanıdık” dedi. Fildişi Sahili’nde 2006'dan beri eğitim veren Uluslararası Şafak Eğitim Kurumları'ndan övgüyle bahseden Kouho, “Şafak Eğitim Kurumları kurulduğundan bu yana bizlere pedagojik eğitimin nasıl yapılması gerektiğini gösteriyor. Yani bize bizim eğitim sistemimizi öğretiyor. Diğer yabancı okullar gibi gelip size Fransız eğitim sistemini ya da diğer eğitim sistemlerini öğreteceğiz demediler. Bu okullar bizim nazarımızda yabancı değil Fildişi Sahili okullarıdır. Eğitim dışında Matematik ve Türkçe olimpiyatları düzenliyorlar ve daha onlarca projeleri var” diye konuştu.