Bulgaristan'ın ikinci büyük şehri Filibe'deki Hüdavendigar Camii'ne (Cuma Camii) geçtiğimiz yıl yapılan taşlı saldırının yıl dönümünde 'birlik ve beraberlik' mesajıyla mevlid okundu.

Mevlid öncesi ise müftülük ofisinde Başmüftü Dr. Mustafa Hacı, Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, Filibe Başkonsolosu Alper Aktaş, Burgas Başkonsolosu Niyazi Evren Akyol, Filibe Emniyet Müdürü Plamen Uzunov, Filibe Yahudi Şalom Derneği Başkanı Svetlozar Kalev, Filibe Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Petır Zehtinski ve birçok seçkin konuk ülkenin barış ve huzuru temennisi ile Türk kahvesi ve Türk çayı yudumladı.

Hüdevendigar Camii'nde Kırcali, Smolyan, Haskovo, Plevne, Şumun, Pazarcik bölge müftüleri ile Türkiye’den misafir olarak görev yapan imamlar mevlid ve Kuran’dan aşr-ı şerifler okudu.

Programa Ermenistan Fahri Konsolosu Ehiyazar Uzunyan ile Filibe Belediye Meclis Başkanı İlko Nikolov da birer destek mektubu gönderdi.

Mevlid ve duanın ardından Başmüftü Mustafa Hacı, cuma hutbesini verdi ve namazı kıldırdı. Namaz çıkışında özel mevlid simidi ikram edildi.