Filipinler'i etkisi altına alan Koppu Tayfunu'nda hayatını kaybedenlerin sayısının 16'ya yükseldiği belirtildi. Tayfunda taşan seller sonucu birçok köy sular altında kaldı. Ülkedeki arama kurtarma çalışmalarına ise devam edildiği bildirildi.

Filipinleri Pazar gününden itibaren etkisi altına alan Koppu Tayfunu'nda toplam 60 bin kişinin evini terk etmek zorunda kaldığı bildirildi. Tayfun sonrası ölü sayısının 16'ya yükseldiği ve bazı bölgelerdeki birçok kişiye de hala ulaşılamadığı açıklandı. Birçok köy taşan nehirlerden dolayı sular altında kaldı. Özellikle Santa Rosa kentindeki çiftçilerin hayvanlarını da kurtarmak için seferber olduğu aktarıldı.

Öte yandan ordu mensupları, hükümet ve gönüllülerden oluşan arama kurtarma ekiplerinin botlarla tayfundan etkilenen bölgelerde çalışmalara devam ettiği kaydedildi.

Ülkenin kuzeydoğusunda hala şiddetli yağmura neden olan tayfunun Çarşamba gününe kadar etkili olacağı belirtiliyor.

Koppu Tayfunu ilk olarak balıkçı kasabası olan Casiguran kıyılarını vurmaya başlamıştı. Saatteki hızı 210 kilometreye kadar ulaşan tayfun, yaklaşık 7 saat boyunca burada etkisini sürdürmüştü. İlerleyen saatlerde güç kaybeden tayfun, ülkenin en büyük sıradağları Cordillera’nın güney eteklerindeki Pantabangan Barajı üzerinden kuzeybatıya doğru 185 kilometre hızla ilerleyerek etkili olmaya devam etmişti.

Filipinler’de her yıl, birçoğu can kayıplarıyla sonuçlanan ortalama 20 fırtına etkili oluyor. Ülkede en fazla can kaybına neden olan tayfun ise 2013 yılının kasım ayında meydana gelmişti. Merkez adalardaki tüm kasabaları yok eden Haiyan isimli süper tayfun, 7 bin 350 kişinin ölümüne yol açmıştı.