Hükümetin kapattırmak istediği Türk okulları, faaliyet gösterdikleri bütün ülkelerde eğitim bakanlıklarının övgüsünü almaya devam ediyor.
Filipinler'de parmakla gösterilen Türk kolejleri de hem öğretim kalitesi hem de kültürlerarası diyaloğa katkısı sebebiyle eğitim bakanlığının takdirini kazandı.

Eğitim Bakanı Armin Luistro'nun daha açık çek verdiği Türk okullarına bir övgü de başkent Manila Milli Eğitim Müdürü Luz S. Almeda'dan geldi. Türk okulu yetkililerini kabu eden Bakan Luistro, okullardan memnuniyetini dile getirirken Türkçe olimpiyatlarının önemine de dikkat çekti. Manila Milli Eğitim Müdürü Almeda ise "Çocuklarınızı rahatlıkla Türk okullarına emanet edebilirsiniz." mesajı verdi.

Filipinler Milli Eğitim Bakanı Luistro'nun kabul ettiği Fountain Uluslararası Türk Okulları Genel Müdürü Malik Gencer, Pasifik Diyalog Vakfı Başkanı Cihangir Arslan ve Filipinler Uluslararası Dil ve Kültür Festivali sorumlusu Merve Özkan'a Manila Milli Eğitim Müdürü Almeda da eşlik etti.

Heyet, Türk okullarının yanı sıra Uluslararası Dil ve Kültür Festivali hakkında Bakan Luistro'ya bilgi verdi. Daha önce "Ülkemin her köşesinde okul açın. Kanunen ne gerekiyorsa yapmaya hazırım." diyerek Türk okullarına açık çek veren Bakan Luistro, görüşmede Türk okullarının icra ettiği fonksiyondan sitayişle bahsetti. Filipinli bakan, Uluslararası Dil ve Kültür Festivali ile de yakından ilgilenerek heyetten bilgi aldı.

FESTİVALE BAKANLIK DA KATILACAK

Filipinler'de 3 Mart'ta gerçekleşecek festivale Filipinler Milli Eğitim Bakanlığı da partner olarak katılacak. Bakan Luistro, böylesine önemli ve büyük organizasyonda üzerine düşen görevi yapacaklarını vurguladı. Türkçe olimpiyatlarından övgüyle bahseden Bakan Armin Luistro, farklı dil, din ve kültürdeki insanların böylesi bir şölende bir araya gelmesinin hayranlık uyandırdığını belirtti.

Türk okullarından övgüyle bahseden Manila Milli Eğitim Müdürü Luz S. Almeda ise okullara güveninin tam olduğunu vurguladı. Almeida, Filipinli ailelere, "Çocuklarınızı rahatlıkla bu insanlara emanet edebilirsiniz." dedi.

Görüşmede Fountain Uluslararası Türk Okulları Genel Müdürü Malik Gencer, Bakanı Luistro'ya Türk kültürünü yansıtan lale motifi hediye takdim etti.