Filipinler'de başarılarıyla göz kamaştıran Türk okulları, toplum huzuruna katkı alanında da ödüle layık görüldü. Zamboanga Emniyet Müdürlüğü'nce barışa ve güvenliğe yaptığı katkıdan ötürü Türk okullarına verilen ödül, Emniyet Müdürü tarafından takdim edildi.

Türk okullarının faaliyetlerinden çok memnun olduklarını dile getiren Zamboanga Emniyet Müdürü Angelito A. Casimiro, bölgede barış ve güvenliğe yaptığı katkıdan ötürü Tolerance Türk Okulları'nı ödüllendirdiklerini kaydetti. Cihan Haber Ajansı'na konuşan Casimiro, Tolerance Türk okullarının yıl içinde eğitim bakanlığı, polis ve halkla beraber yapmış olduğu eğitim ve yardım faaliyetlerinin bölge halkı ve idareciler tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Ödülü alan Okul Müdürü Zafer Elen ise yaptıkları hizmetin bölge halkı tarafından hüsnü kabul görmesinin kendilerini çok sevindirdiğini dile getirdi. Elen, toplumsal katkı alanında Filipinler'de ilk kez ödül almadıklarını hatırlatarak, “Geçen yıl silahlı kuvvetler, 2011 yılında yine Bölge Emniyet Müdürlüğü tarafından bölge barışına katkı ödülü almıştık. 2012 yılında da Tolerance Türk Okulları’na barış elçisi ödülü takdim edilmişti.” diye konuştu.

HİZMETLERİN HALK TARAFINDAN KABULÜ, NE KADAR DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR"

Tolerance Türk okullarının 1997 yılından beri sosyal alanda yapmış olduğu faaliyetlerden dolayı devletin değişik kurumlarınca ödüllendirildiğini ekleyen Elen, ayrıca bu yıl Zamboanga'da düzenlenen Matematik, Fizik, İnglizce ve Filipince dallarında şampiyonluklar kazanarak sadece sosyal projelerde değil eğitim alanında da ne kadar ileri olduklarnıı her yıl olduğu gibi bu yıl da bölge halkına ispatladıklarını belirtti.

Okul Müdürü Zafer Elen, Türkiye'den 11 bin kilometre uzakta yıllardır hizmet etmeye çalışan idareci, öğretmen, belletmen ve ailelerinin çok fedekârane gayret gösterdiklerini ve bu çalışmaların halk tarafından kabul görmesi yapılan işlerin ne kadar doğru ve yerinde olduğunun göstergesidir dedi.

TÜRKİYE'DEKİ OKUL BASKINLARI BİZİ ÇOK ÜZDÜ

Türkiye'yi uluslararası arenada yıllarca başarıyla temsil eden ve kalitelerini hem yurt içi hem de yurt dışında madalyalarla kanıtlayan okullara Türkiye'de yapılan siyasi operasyonların kendilerini çok üzdüğünü belirten Zafer Elen, asıl gurbeti ve sıkıntıyı Türkiye'de kadir ve kıymetleri anlaşılamayan, yabancılaştırılan ve herşeyin sorumlusu olarak gösterilen eğitim gönüllülerinin yaşadığını ifade etti.

Zafer Elen şöyle konuştu: "Kendi memleketimizdeki polisin tavır ve davranışlarının tam zıddı olarak buradaki devlet erkânı ve polis tarafından ödüllendirilmek çok gurur verici. Her şeye rağmen büyüğümüzden öğrendiğimiz düsturlarla hiç durmadan hizmetlerimize devam edeceğiz. Bu sıkıntılı günlerin elbet geçeceğini önemli olanın doğru bildiğimiz bu yolda zorluklara göğüs gerip sapmadan yola devam edebilmektir."