Birleşmiş Milletler (BM) 70. Dönem Genel Kurulu toplantıları için New York'a gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, ülkesinin bayrağını Genel Merkez önünde bugün göndere çekecek. Filistin'in, BM tarafından devlet olarak tanınmasının en önemli safhası olarak gösterilen bayrak törenine, 193 üye ülkenin temsilcisi katılacak.

Birleşmiş Milletler'de (BM) üye olmayan gözlemci devlet statüsünde bulunan Filistin'in bayrağı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da hazır bulunacağı törenle göndere çekilecek. Bayrağının göndere çekilmesiyle Filistin'in BM'ye üye olması yolunda önemli bir adım atılmış olacak.

BM Genel Kurulu, Kasım 2012'de Filistin’i "Gözlemci kuruluş" statüsünden "Üye olmayan gözlemci devlet" statüsüne geçirmişti.

BM Genel Kurulu'nda 10 Eylül'de yapılan oylamada da 193 üye ülkeden 119’u 'gözlemci devletlerin bayraklarının BM önünde yer alması' tasarısına 'Êvet" oyu kullanarak Filistin bayrağının BM önünde dalgalanmasını kabul etmişti. Tasarıya, İsrail, ABD, Kanada, Avustralya, Marshall Adaları, Tuvalu, Palau ve Mikronezya 'Hayır' oyu veren ülkeler oldu.