Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Malki Yunanistan'ın başkenti Atina'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Malki Atina'da Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias ile bir araya geldi.

İkili görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Kotzias, İsrail ile Filistin arasında barışın sağlanabilmesi için Yunanistan'ın her zaman destek olacağını vurguladı.

Kotzias, Yunanistan'ın Avrupa Birliği'nin aktif bir üyesi olduğunu belirterek bu akşam Brüksel'e yapacağı ziyarette Avrupa Parlamentosu'ndan "Filistin'in Dostları Grubu" kurulması için çalışmalar başlatacağını dile getirdi. Yunan bakan, söz konusu grubun kurulmasının ardından Filistinli milletvekillerini Brüksel'e davet edeceklerini söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Yunanistan'a beklediğini belirten Kotzias iki ülke arasındaki anlaşmaların genişletilmesi için çalışmalar gerçekleştireceğini ifade etti.

"FİLİSTİN KALBİMİZDE YAŞIYOR"

Yunanistan'daki Filistinli öğrencilere burs vermeye devam edeceklerini ifade eden Kotzias "Filistin bizim kalbimizde yaşıyor, Aklımızda yaşıyor. Öğrencilik yıllarımızdan beri Filistin'in hak ettiği özgürlüğe kavuşması hayallerimizin her zaman en başında yer almıştı." ifadelerini kullandı.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Malki de Yunanistan'da olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, gelecekte iki ülke arasında birçok işbirliği imkanının doğacağını söyledi. Malki Filistin'in bağımsızlığı için Yunanistan'ın ortaya koyduğu mücadele için teşekkür ederek, "İki ülke gerçekten dost ülkelerdir. Biz de dostumuz Yunanistan'ı bu zor döneminde yalnız bırakmayacağız." dedi.

Malki daha sonra Yunanistan Başbakanı Alekis Çipras ile de bir araya geldi.