Mescid-i Aksa muhafızı olarak bilinen ve İsrail tarafından Kudüs'e girişine izin verilmeyen Raed Salah, Filistin halkı olarak Türkiye'nin acılarını paylaştıklarını söyledi.

İslami Hareket adına gönderilen taziye mektubunun başlangıcında Kur'an'ı Kerim'in Fecr Suresinin 27-30. ayetlerine yer verildi. (27. Ey huzura kavuşmuş insan!, 28. Sen O'ndan hoşnut, O da senden hoşnut olarak Rabbine dön. 29. (Seçkin) kullarım arasına katıl, 30. Ve cennetim gir.)

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Türk halkına yazılan mektupta şu ifadelere yer verildi;

''Kalpler hüzün, acı ve üzüntüyle doldu.. Şahsım, Filistin'de bulunan İslami Hareket ve onun tüm kurum ve kuruluşları adına tüm Türk vatandaşlarına, yöneticilerine 274 kişinin vefat ettiği, yüzlercesinin hala mahsur kaldığı batıda bulunan Manisa ilinin Soma ilçesindeki bir kömür madeninde meydana gelen feci patlama dolayısıyla en içten üzüntülerimizi iletmek istiyorum. Allah'u Teala'dan tüm yaralılara acil şifalar vermesini, madende mahsur kalan işçileri yardımlarını ulaştırmasını, hayatını kaybedenlerin ruhlarına o geniş rahmetini bağışlamasını ve onları cennetine koymasını, ailelerine sekinet indirmesini ve kalplerine mutmain kılmasını, onlara sabırlar vermesini niyaz ediyorum. Biz O'ndan geldik, yine O'na döndürüleceğiz... Kardeşiniz Raed Salah''

Kaynak: Haber7