Almanya'nın güneyinde etkili olan sıcak hava dün akşam üzeri yerini fırtınaya bıraktı. Bavyera ve Baden Württenberg eyaletlerinde gece boyu etkili olan fırtınadan Türkler de nasibini aldı.

Korku dolu anları anlatan Ramazan Şenoğlu, "Televizyon izliyorduk. Aniden yağmur yağmaya başladı. Hanım 'taş mı yağıyor?' diye sordu. Camlar patladı, duvarlar yıkıldı. Hemen dışarı çıktık, ama dışarıda da korkunç bir durumla karşılaştık. Kabus gibiydi. Arabalar sağa sola savrulmuş, ağaçlar kökünden sökülmüştü." şeklinde konuştu. Özellikle Augsburg kentinde saatteki hızı 120 kilometreye ulaşan fırtınanın binalara zarar verdiği ve yedi kişinin yaralanmasına neden olduğu belirtildi.

Bavyera Radyosu, Augsburg'da bir evin, fırtına yüzünden çökme noktasına geldiğini duyurdu. Aichach-Friedberg kasabasında da evlerin çatılarının zarar gördüğü, duvarların devrildiği ve ağaçların söküldüğü açıklandı. Aichach Realschule okulunun çatısının uçtuğu gelen haberler arasında. Freiburg kasabasında yıldırım düştüğü ve iki kişinin yaralandığı bildirildi. Bazı evlerin çökme tehlikesine karşı polisin kimseyi eve bırakmadığını anlatan Şenoğlu, sadece önemli evrakların alınması için her aileden bir kişinin evlere girebildiğini ve kendilerinin de mağdur olduklarını anlattı. Şenoğlu, geceyi yakın akrabalarında geçirdiklerini sözlerine ekledi. Yetkililer, maddi zararın ise milyonlarca Euro olacağı tahmininde bulundu.