NSU soruşturmasındaki gizemini hala koruyan Florian H.’ya ait olduğu iddia edilen yeni bulgulara ulaşıldı. NSU soruşturması kapsamında ifade verdiği ve yeniden ifadesine başvurulacağı, Stuttgart’ta 16 Eylül 2013 tarihinde yanmış arabasında ölü bulunmasının ardından gündeme gelen Florian H.’nin kız kardeşi yanan aracın hurdasından Florian H.’ye ait eşyalar bularak komisyona teslim etti. Bir garajda tutulan araçta yeniden bir arama yapan Florian H.’nin kız kardeşi araçta bir hançer, tabanca, anahtar, benzin bidonu kapağı, yanmış bir çakmak, bir cep telefonu ve diğer bazı eşyalar buldu.

Bulunan tabancanın gerçek bir tabanca olup olmadığı hakkında net bir bilgi verilmedi. Yanan araçta daha önce araştırma yapılmış olmasına rağmen yine bazı eşyaların çıkması ise özellikle ailenin dikkatini çekti. Daha önce kriminal uzmanlarının anahtar olmadığı yönündeki açıklamalarının ardından anahtarların ortaya çıkması ise şaşkınlığı daha da artırdı. Olay yerinde inceleme yapan itfaiyecilerin de anahtar bulunduğu yönünde açıklamaları olmuştu. Florian H.’nın annesi olayın başından beri çocuğunun intihar ettiğine inanmadığını dile getirmişti. Komisyona teslim edilen eşyaların gerçekten araçta ve olay yerinde bulunup bulunmadığı yapılacak kriminal araştırmadan sonra kesinlik kazanacak.

NSU Komisyonu Başkanı Wolfgang Drexler (SPD) yeni bulunan eşyaların titizlikle inceleneceğini dile getirdi. Florian H. 2012 Ocak ayında Heilbronn polisi tarafından, NSU teröristlerinin polis memuru Michele Kiesewetter'i öldürdükleri cinayet hakkında sorgulanmıştı. Florian H. 2012 Ocak ayında verdiği ifadesinde Baden-Württemberg Eyaleti’nde Neoschutzstaffel (NSS- Yeni Koruma Timi) isimli başka bir terör örgütün varlığından da söz etmişti. Florian H. ikinci defa ifade vermesine saatler kala yanan aracında ölü bulunmuştu.

BİLİRKİŞİ CARSTEN S. RAPORUNU AÇIKLADI

Bu arada Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde devam eden Neonazi cinayetleri davasında önceki gün konuşan uzman psikolog Norbert Leygraf, sanıklardan Carsten S. hakkındaki raporunu açıkladı. Profesör Leygraf, sekizi Türk olmak üzere on kişinin öldürüldüğü saldırıların ele alındığı davada yaptıklarını itiraf eden Carsten S.'in eşcinsel olduğu ve bu durumunun ortaya çıkmaması için aşırı sağcı gruba dahil olduğunu açıkladı.

Duruşmalarda ifade veren S., davada sanık olarak yargılanan Ralf Wohlleben'in siparişi üzerine yıllarca Türk kökenli esnafalara yönelik cinayetlerin işlendiği Ceska 83 marka silahı götürüp Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) aşırı sağcı terör örgütü üyelerine verdiğini itiraf etmiş ve mağdur ailelerden özür dilemişti. S. ile üç gün görüşen Leygraf'ın raporunun Carsten S.'in gençlik yasalarından faydalanıp faydalanamayacağının tespitinde kullanılacağı ifade ediliyor.