Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, 2012'den beri 40'tan fazla imamı sınır dışı ettiklerini açıkladı.

Europe 1 radyosuna konuşan Cazeneuve, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın göreve geldiği 2012 Mayıs'ından itibaren 40, bu yıl ise 10'dan fazla imamı 'radikalleştiği' gerekçesiyle sınır dışı edildiğini söyledi. Sınır dışı edilmesi istenen 22'den fazla imam ile ilgili dosyanın da incelenmesinin devam ettiğini kaydetti. Bernard Cazeneuve, nefret yayan bir imamın Fransa'da kalmasına müsaade etmeyeceklerini, yabancı uyruklu imamlarla ilgili bu sınır dışı uygulamanın sistematik olarak devam edeceğini söyledi.

Fransa'da Selefilere ait olduğu gerekçesiyle 100'den fazla caminin kapatılıp kapatılmayacağının sorulması üzerine Cazeneuve, "Eğer bazı dernekler, camileri ve buraya gelenleri terörizm ve nefret tahrikçiliği için kullanırsa bu camiler kapatılır." ifadelerini kullandı.

Bernard Cazeneuve ayrıca bugün terör saldırısında 38 kişinin hayatını kaybetttiği Tunus'un Sousse kasabasına gitti. Cazeneueve, İngiliz ve Alman dışişleri bakanlarıyla birlikte burada ölenlerin anısında düzenlenen törene katıldı.