Fransa Başbakanı Manuel Valls, Fransız toplumunun diencinin Isere'deki çirkin terör saldırısıyla bir kez daha sınandığını söyledi.

Terör saldırısı nedeniyle yarıda kestiği Güney Amerika ziyareti dönüşünde konuşan Valls, "Fransız toplumu değerleri ile güçlü olmalıdır. Toplumun direnci, özel bir an olan Ramazan'da sınanıyor." dedi.

Manuell Valls, bir toplum için senelerce terör tehdidi altında yaşamanın çok zor olduğunu vurguladı. Sorulması gereken sorunun yeni bir saldırının olup olmayacağı değil ne zaman olacağı olduğuna dikkat çekti. Fransa Başbakanı, Isere'deki terör saldırısında bir kişinin korkunç bir şekilde boğazının kesilerek öldürülmesi ve olay yerindeki bayrağa da dikkat çekti ve bunların Fransa'da ilk kez yaşandığını aktardı. Hükümetin soğukkanlı bir şekilde olayın üzerine gideceğini söyledi. Manuel Valls, saldırının Fransa'daki atmosfere olumsuz etkiler yapmasından endişe duyduğunu aktardı.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve da Fransızlara terör tehditleri ile alakalı gerçekleri söylemeye devam edeceklerini ifade etti. Elysee Sarayı'nda Cumhurbaşkanı François Hollande başkanlığındaki Savunma Konseyi çıkışında konuşan Cazeneuve Ocak ayındaki terör tehdidi sonrası çıkarılan yasaları hatırlattı. Fransız bakan, istihbarat birimlerine terörle mücadelede daha fazla imkan tanıyan yasanın da geçtiğimiz günlerde kabul edildiğine dikkat çekti.