Fransa Başbakanı Manuel Valls, ülkede cami yapılması için yurt dışından mali kaynak aktarılmasını engelleyeceklerini söyledi.

Strasbourg Üniversitesi'ni ve bu şehirdeki Büyük Camii'ni ziyaret eden Valls, "Fransa’da İslam’ın gelişmesi için gerekli olan kaynak ver enerji mevcut." dedi. Valls, kültür merkezleri ve ibadethanelerin inşaatı için gerekli olan yardımların yapılacağını söyledi.

"Fransa’da şehirlerde büyük ve prestijli camiler yapıldı; şimdi eğitim zamanı." diyen Başbakan Valls, "hukuk, toplum ve dinlerdeki çoğulculuk" adlı ön lisans programının imamlar, hapishane ve hastanelerde görev yapan din görevlileri ve şehirlerde din işlerinden sorumlu kamu çalışanlarına mecburî olacağını ifade etti. Valls, Fransa’da 6 üniversitede olan bu programın yıl bitmeden 12’ye çıkarılacağını söyledi. Eğitimlerde daha çok laik devlet anlayışı ve kanunlar üzerinde durulacak.

Başbakan Valls’a Strasbourg ziyaertinde İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ve Eğitim Bakanı Najat Vallaud-Belkacem de eşlik etti.