Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fas Kralı 6. Mohammed’in daveti üzerine Fas’ın Tanca şehrine geldi. Fransa lideri, İbn Batouta Havalimanı’nda Kral 6. Mohammed tarafından resmi törenle karşılandı. Karşılama törenine Veliaht Prens Moulay El Hassan ve Prens Moulay Rachid’de katıldı.

Hollande, Kral 6. Mohammed ile birlikte Fas Kraliyet Muhafızları Bölüğü’nü denetledi.

François Hollande’a eşlik eden heyette Fas asıllı Milli Eğitim, Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Najat Vallaud-Belkacem ile Çalışma, İstihdam, Mesleki Formasyon ve Sosyal Dialog Bakanı Myriam El Khomri de bulunuyor.

Tanca İbn Batouta Havalimanı’ndan ayrılan François Hollande, Fas Kralı 6. Mohammed ile birlikte Kazablanka-Tanca kentleri arasında yapımı devam eden ve 2017’de hizmete girmesi öngörülen Hızlı Tren’in bakım atölyesinin açılısını yaptı.

Hollande’ın Fas ziyareti sırasında Kral 6. Mohammed ile Tanca MED-1 Limanı’nı ziyaret etmesi bekleniyor.

Hollande ayrıca, Hükümet Başkanı Abdelilah Benkirane, Temsilciler Meclisi Başkanı Rachid Talbi El Alami ve Danışmanlar Meclisi Başkanı Mohamed Cheikh Biadillah’ı kabul edecek.

Fas Kralı 6. Mohammed, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande onuruna Tanca Kraliyet Sarayı’nda bir akşam yemeği verecek.

Dosluk ve iş ziyareti için Fas’a gelen Hollande, ülkede iki gün kalacak.