Fransa'nın güneydoğusundaki Isere'de bir gaz fabrikasındaki patlamayla ilgili bir kişi yakalandı. Fransız Haber Ajansı AFP, 30 yaşlarındaki bir kişinin Fransa İç İstihbarat Birimi (DGSI) tarafından yakalandığını duyurdu.

Yerel medya, patlamada bir kişinin öldüğünü 2 kişinin de yaralandığını aktardı. Ayrıca başı kesilmiş bir cesedin de fabrika yakınında bulunduğunu kaydetti. Fransız medyası, elinde IŞİD tarafından kullanılan bayrak bulunan bir kişinin fabrikaya girerek gaz tüplerini hava uçurduğunu iddia etti Saldırganın yalnız olmadığı da belirtiliyor. Bu arada bir kişinin patlamadan kısa bir süre önce fabrikada patlama meydana geleceğini internet sitesinden duyurduğuna da dikkat çekildi. Olay yerine jandarma özel harekat birimin de sevk edildiği belirtiliyor.

BAŞBAKAN: HASSAS YERLERDE ÖNLEMLER ARTIRILSIN

Bu arada Fransa Başbakanı Manuel Valls, saldırının meydana geldiği Rhone Alpes bölgesinde tüm hassas noktalardaki güvenliğin artırılması emrini verdi. Fransa İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'nın acil olarak olay yerine gideceği duyurulmuştu.