Fransa'da Pazar günü gerçekleştirilecek bölgesel seçimlerde, Marine Le Pen'in liderliğini yaptığı aşırı sağ parti Milli Cephe'den(FN) aday olan Türkiye kökenli Hatice Demir tartışmalara sebep oldu. Adaylığı ile ilgili Cihan Haber Ajansı'na konuşan Demir, aşırı sağ partinin Türklerin de yararına olan değerleri savunduğunu iddia etti.

Türk kökenli olduğum için FN'den aday olamam mı? sorusunu yönelten Demir, Fransa'da içerisinde en çok Müslüman’ı barındıran partinin de yine aşırı sağ parti olduğunu söyledi.

Hatice Demir, FN'e yöneltilen ırkçı nitelendirmesine de cevap verdi. Türkiye kökenli aday, aşırı sağ partide olmanın ırkçı olmak anlamına gelemeyeceğini belirterek, bazılarının partinin kurucusu ve onursal başkanı Jean Marie Le Pen'in politikalarına bakarak bu kanıya kapıldığı açıklamasında bulundu. Demir, kendisinin kökenini bile bile birçok seçmeninin de kendisine oy vermeye hazır olduğunu dile getirdi.

Seçilmesi halinde yapacağı icraatlara de açıklık getiren aşırı sağ aday, önceliğinin ekonomi olduğunu vurguladı. Aday olduğu Jura şehrini akıllı adımlarla geliştirmek olacağını kaydetti. Yaşlılarla ilgilenmenin de yine öncelikli maddeleri arasında olduğunu dile getirdi. Aday olduğu Jura İl Genel Meclisi'nde israfa varan harcamalara dikkat çeken Demir, önceki dönem görev yapan İl Genel Meclisi'nin 500 bin Euro harcayarak logosunu değiştirdiğini söyledi. Demir, sosyal yardımlarda değil ancak idari harcamalarda kısıtlamaya gideceklerini duyurdu.

Hatice Demir'in bölgesel seçimlerde aşırı sağ parti Milli Cephe'den aday olması Fransa'daki Türklerin ise tepkisini çekti. Sosyal medya üzerinden Demir adaylığına 'Bunu da gördük' yorumları yapıldı.

ANKETLERE GÖRE SEÇİMLERİN FAVORİSİ AŞIRI SAĞ

Pazar günü gerçekleştirilecek bölgesel seçimlerin ilk turuna birkaç gün kala açıklanan son anketler, Türkiye kökenli aday Hatice Demir'in partisi aşırı sağ Milli Cephe'nin sandıktan ilk sırada çıkacağını ortaya koyuyor. IFOP'un yayınladığı son ankete göre FN, yüzde 30 ile ilk sırada, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin genel başkanlığını yaptığı Halk Hareketi Birliği (UMP) ise yüzde 29 ile ikinci sırada yer alıyor. İktidardaki Sosyalist Parti'nin(PS) oy oranı ise yüzde 19.

Fransa'nın doğusunda Lons-le-Saunier-2 bölgesi İl Genel Meclisi adayı olan Hatice Demir, iletişim sektöründe faaliyet gösteren bir şirkette yöneticilik yapıyor.