Fransa'nın İsviçre sınırındaki Isere şehrinde bir fabrikayı hedef alan terör saldırısına ülkedeki Müslümanlar sert tepki gösterdi.

Fransa İslam Konseyi'nden (CFCM) yapılan açıklamada saldırının en sert ifadelerle kınandığı belirtildi. CFCM, bu barbarca olayın hiçbir dinle bağdaştırılamayacağına da dikkat çekti. Fransa İslam Konseyi, Fransız toplumunun uyanık olmalarını istedi, birlik ve dayanışma çağrısı yaptı.

Fransa İslamofobi'ye karşı Ulusal Gözlemevi Başkanı Abdullah Zekri de "Bu barbarca terör saldırısını en sert ifadelerle kınıyorum". diye konuştu. Zekri, terör saldırısının İslam diniyle anıldığını da belirterek ancak aksine terörün İslam değerlerinin karşıtı olduğuna değindi. Özellikle kardeşlik ve paylaşma değerlerinin arttığı Ramazan ayında düzenlenen terör saldırısının İslamla hiçbir bağlantısının olamayacağını vurguladı. Isere'de bir kişinin boğazının kesilerek öldürüldüğünü de hatırlatana Abdullah Zekri, bu saldırıyla sefillik ve iğrençlikte zirveye ulaşıldığını kaydetti. Zekri, büyük güçlere de çağrıda bulunarak el altından terörü destekleyen ülkelere karşı harekete geçme çağrısında bulundu.

Fransa İslamofobiyle Mücadele Derneği'nden (CCIF) yapılan açıklamada da Isere saldırısı ile ilgili "Bu tarifsiz şiddetle şoke olduk." ifadelerine yer verildi. Fransa toplumunda ırkçılığın arttığı bir dönemde saldırının meydana geldiğini hatırlatan CCIF, terör ile Müslümanları yan yana getirmekten kaçınılması çağrısında bulundu. Açıklamada özellikle Ramazan ayı boyunca camilerin güvenliğinin artırılması istendi.