Fransa'nın güney doğusundaki Alpes-Maritimes bölgesinde meydana gelen sel felaketinde 16 kişi hayatını kaybetti. 3 kişiyi arama faliyetleri ise halen devam ediyor.

Alpes Martitimes valiliğinden yapılan açıklamada Cumartesi akşamı meydana gelen sel felaketinde 16 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Hayatını kaybedenlerden 5'ini yeraltı otoparkında mahsur kalanların 3'ünü ise huzurevinde kalanların oluşturduğu duyuruldu. Ayrıca felaketin meydana geldiği Antibes, Biot, Cannes, Mandelieu, Vallauris ve Le Cannet  yerleşim yerlerindeki yaklaşık 70 bin konuta da elektrik verilemediği kaydedildi.

Felaketin ardından Cumhurbaşkanı François Hollande ve İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve olay yerine geldi. 3 kişinin hayatını kaybettiği Biot Huzurevi'ni ziyaret eden Hollande, Çarşamba günü toplanacak bakanlar kurulunda sel felaketinin doğal afet olarak tanınacağını söyledi. Felakette mağdur olan esnafa en kısa zamanda gerekli yardımın yapılacağını dile getirdi.

Resmi ziyaret için Japonya'da bulunan Başbakan Manuel Valls da felaketten derin üzüntü duyduğunu ve hayatını kaybedenlere başsağlığı dileklerini iletti. Sel felaketinden etkilenen Fransa'nın tatil kenti Cannes Belediye Başkanı David Lisnard ise bölgede arama faliyetlerinin halen devam ettiğini söyledi. İlerleyen saatlerde hayatını kaybedenlerin sayısının artmasından korktuğunu dile getirdi.

Bu arada yaşanan sel felaketinden dolayı bölgedeki otobanların kapatıldığı, tren seferlerinin de iptal edildiği kaydedildi.