Facebook sayfasında terörü övdüğü iddiasıyla hakim karşısına çıkan ünlü Fransız komedyen Dieudonne M'bala, 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Dieudonne M'bala, Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo ve Yahudi marketini hedef alan terör saldırılarını protesto etmek için milyonlarca Fransızın sokağa indiği 11 Ocak akşamı Facebook hesabından, "Ben bu akşam kendimi Charlie Coulibaly gibi hissediyorum" ifadelerine yer vermişti. Ünlü komedyenin Charlie Hebdo saldırısına tepki için kullanılan slogan Je suis Charlie (Ben Charlie’yim) ile Musevi marketine saldırıp 4 kişiyi öldüren Amedy Coulibaly’nin soyadını birlikte kullanması Fransa’da büyük tepki çekmişti. Daha sonra mesajı sayfasından kaldıran Dieudonne hakkında ertesi gün savcılık soruşturma başlatmıştı.

48 yaşındaki komedyen Dieudonne M’Bala, Yahudi düşmanlığı suçlamasıyla daha önce birçok kez mahkum olmuştu. Son olarak geçen yıl yaptığı bir şovda Yahudi karşıtı söylemler kullandığı gerekçesiyle 65 bin Euro para cezasına çarptırıldı. Ünlü komedyenin ülke genelindeki gösterileri de yasaklandı. Bu arada Charlie Hebdo saldırısının gerçekleştiği 7 Ocak’tan itibaren 54 kişinin 'nefret söylemi, anti-Semitizm ve terörizmi övmek' suçlamalarıyla gözaltına alındığı açıklandı.