Fransa'da gerçekleştirilen yerel seçimlerde Türk aday Metin Yavuz, sağ ittifakın adayı olarak girdiği seçimlerden zaferle çıktı. Yavuz, başkent Paris'in güneydoğusundaki Valenton, Limeil-Brevannes ve Villeneuve-Saint-Georges şehirlerinin oluşturduğu bölgede seçimlerden zaferle ayrılarak 90 yıllık Komünist Parti geleneğine son verdi.

Metin Yavuz, Halk Hareketi Birliği (UMP) Demokratlar ve Bağımsızlar Birliği (UDI) ve Demokrat Hareket'nin (MODEM), Françoise Lecoufle ile birlikte ortak adayı olarak girdiği seçimlerde oyların yüzde 51,18'ini aldı. Seçimlerde ikinci sırayı ise Komünist Parti'nin (PCF) adayları Daniel HENRY ve Claude SIMON elde etti. PCF'nin oyu ise yüzde 48,82'de kaldı. Bu sonuçla 90 yıldır Komünist Parti'nin sandıktan ilk sırada çıktığı Valenton da dahil, Villeneuve-Saint-Georges bölgesinde zafer UMP-UDI-MODEM ittifakının oldu. Metin Yavuz, geçtiğimiz yıl düzenlenen belediye seçimlerinde de Valenton'dan belediye başkanlığına aday olmuştu. Bağımsız olarak girdiği seçimlerde Yavuz yüzde 42 oy almış ancak belediye başkanı seçilmeyi başaramamıştı.

Metin Yavuz konuyla ilgili Cihan Haber Ajansına yaptığı açıklamada, "UMP-UDI-MODEM ittifakının adayı olarak girdiğim seçimlerde, 90 yıllık Komünist Parti'nin iktidarını da sonlandırmış olduk."ifadelerini kullandu. Yıldız, geçen yıl komünist adaylara kaptırdığı yarışı bu kez kazandığını vurgulayarak, seçmen kitlesinin çoğunluğu da Fransızların oluşturduğunu söyledi. Türk asıllı aday, "Benim bulunduğum bölgede Türk seçmen yok denecek kadar az. Bana oy verenlerin çoğunluğunu Fransızlar oluşturuyor. Fransızların oyuyla İl Genel Meclisi'ne seçilmiş olmam beni ayrıca gururlandırdı." dedi.

"ADIMI DEĞİŞTİRMEYİ HİÇ DÜŞÜNMEDİM"

Göçmen çocuğu olmanın seçimlerde kendisine negatif etkisinin olmadığını da savunan Yavuz, "Çalışan, çabalayan insan kazanır." diye konuştu. Yerel seçimlerde insanların hoşlarına giden projeleri gördüğünü söyleyen Yavuz, Türk asıllı olmasının seçmeni etkilemediğini kaydetti. Hiçbir zaman adını değiştirmeyi düşünmediğini de vurgulayan Türk asıllı aday, seçim çalışmaları sırasında rakip adayların kendisinin Türk kimliğini ön plana çıkararak eleştirmeye çalışmasına en güzel cevabı da yine seçmenin sandıkta verdiğini söyledi.

Seçimleri kazanmasının Fransa'daki Türk asıllı vatandaşlar için önemli olduğunu da kaydeden Yavuz, geldiği noktanın Türk çocuklarına iyi bir mesaj olduğunu söyledi. Yavuz, Türkiye'yi çok sevdiğini belirterek, "Ama yaşadığımız ülke Fransa. Burada söz sahibi noktalara gelerek çocuklarımızın geleceğinin daha iyi olmasını sağlayabiliriz." dedi.

25 TÜRK ADAYDAN SADECE 2'Sİ SANDIKTAN ZAFERLA ÇIKTI

22-29 Mart'da gerçekleştirilen yerel seçimlerde yarışan 25 Türk adaydan sadece 2'si mutlu sona ulaştı. 22 Mart'da gerçekleştirilen yerel seçimlerin ilk turunda 3 aday ikinci tura kalmayı başarmıştı. Metin Yavuz'un yanı sıra Limoges 9'uncu bölgeden seçimlere giren Gülşen Yıldırım da İl Genel Meclisi'ne seçilmeyi başardı. İkinci tura kalan Brive-la-Gaillarde'da Sosyalist Parti'den aday olan Adem Ersoy ise seçilmeyi başaramadı.