Fransa'da yolsuzlukla suçlanan sosyalist senatör ve eski Tours Belediye Başkanı Jean Germain, evinin yakınlarında ölü bulundu.

Tours Belediye Başkanı olarak görev yaptığı 2007-2011 arasında Çinli turistler için rüşvet karşılığı sahte nikah kıyarak zimmetine para geçirmekle suçlanan 67 yaşındaki senatörün yargılanmasına bugün başlanmıştı.

Tours Adalat Sarayı'nda görülmeye başlayan ilk duruşmaya gelmeyen Jean Germain arabasına not bıraktıktan sonra intihar ettiği belirtildi. Soruşturma kaynakları da ilk incelemeye göre ölüm sebebinin intihar olduğunu doğruladı. Senatörün avukatı Dominique Tricaud, mektupta Germain'in, siyasi nedenlerden dolayı yürütülen cadı avından mağdur olduğunu yazdığını aktardı. Buna katlanamadığını belirten Jean Germain, "Geride kalanları üzeceğini biliyorum ama artık sizlere vede ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a yakınlığı ile bilinen Jean Germain 1995 ila 2014 yılları arasında Tours Belediye Başkanlığı görevini yürütmüştü. 2011 yılında yapılan seçimlerde de Indre-et-Loire'dan senatör seçilmişti.