Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Rusya'yı terörle ilgili çok konuşup ancak bir şey yapmamakla eleştirdi. New York'ta basın toplantısı düzenleyen Fabius, Rusya'yı medya önünde konuşmayı bırakıp IŞİD ile mücadele etmeye çağırdı.

Fabius yaptığı açıklamada, "Kimin ne yaptığına bakmak gerekir. Uluslararası kamuoyu IŞİD'i bombalıyor. Fransa IŞİD'i vuruyor. Rusya şimdilik kesinlikle katılmıyor. Eğer teröre karşıysak teröristleri vurmak anormal bir şey değil." dedi.

IŞİD ile mücadelede önemli olanın medyatik saldırı değil gerçek bir saldırı olduğuna dikkat çeken Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, "Denklem çok basit: IŞİD'e karşı olan IŞİD'i bombalayandır." ifadelerini kullandı.

Fransa geçtiğimiz hafta Suriye'de daha önceden belirlediği IŞİD hedeflerine yönelik ilk kez hava operasyonu gerçekleştirilmişti. Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Dria da IŞİD'e yönelik Fransa'nın hava saldırılarının devam edeceğini açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada teröre karşı mücadele için ortak platformun kurulması gerektiğini ifade etmişti. Bölge ülkelerinde devlet kurumları güçlendirilmeden terör sorununu çözmenin mümkün olmayacağını kaydetmişti.