Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Lyon kenti yakınlarındaki bir fabrikada düzenlenen saldırıyı gerçekleştiren şahsın kimiğini açıkladı.

Bernard Cazeneuve Yassin Sali adlı şüpheli şahsın 2006 yılında radikalleşme ve terör sempatizanı olarak Fransız güvenlik birimlerinin takibine girdiğini söyledi. Bu takibin 2008 yılında kaldırıldığını kaydetti. Saldırganın sabıka kaydının olmadığını aktardı. Saldırganın Lyon'da oturduğunu ve Selefi gruplarla bağlantısının bulunduğunu kaydeden Fransız bakan, ancak terör gruplarıyla bağlantısının tespit edilemediğini aktardı.

İTFAİYE YAKALAMIŞ

Bernard Cazeneuve, Paris Terörle Mücadele Savcılığı'nın saldırıyla ilgili soruşturma başlattığını da belirterek, saldırganla ilgili tüm detayların ortaya çıkarılmaya çalışıldığını söyledi. Bu arada boğazı kesilerek öldürülen kişinin de kimliğinin ortaya çıkarılmaya çalışıldığını aktardı. Fransa İçişleri Bakanı şüpheli şahsın olay yerine ilk ulaşan itfaiye ekibi tarafından yakalandığını açıkladı.

Aylardır hükümetin vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için her türlü önlemi aldığına dikkat çeken Cazeneuve, şimdiye kadar terörle mücadele kapsamında iki yasanın çıkarıldığını söyledi. İstihbarat birimlerine terörle mücadele de daha fazla imkan tanıyan yasanın da geçtiğimiz günlerde Ulusal Meclis'te kabul edildiğini hatırlattı.

Bu arada saldırıyla bağlantılı olabileceği belirtilen birçok kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Yakalananlar arasında Yassin Sali'nin akrabalarının da olduğu kaydedildi.