Almanya'da DİTİB Nord Eyalet Gençlik Kolları tarafından düzenlenen konferansta konuşan Dr. Ali Söylemezoğlu, sözde Ermeni soykırımı iddialarının 'tanıma, tazminat ve toprak' politikası güdülerek yapıldığını söyledi. Söylemezoğlu ayrıca, Fransa'nın Ortadoğu'da söz sahibi olmak için sözde Ermeni soykırımı iddialarını desteklediğini kaydetti.

DİTİB Nord Eyalet Gençlik Kolları tarafından, sözde Ermeni soykırımı iddialarına karşı bir konferans düzenlendi. Konferansa Hamburg Konsolosu Berati Alver, DİTİB Nord Eyalet Birliği Başkanı Sedat Şimşek, Dr. Söylemezoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ermeni soykırımı iddialarını ortaya atanların iki ana gurupta değerlendiren Dr. Söylemezoğlu, birinci kısımdakilerin bu konuya samimi olarak inanmakta olduklarını, ikinci kısımdakilerin ise bilinçli olarak bu iftirayı atıp Türkiye'yi zayıflatmak istediklerini söyledi.

Ermenilerin '3T' politikası güttüğünü anlatan Söylemezoğlu, '3T'nin açılımının ise 'tanıma, tazminat ve toprak' olduğunu ifade etti. Söylemezoğlu, sözde Ermeni soykırımına destek veren Fransızların buradaki hedeflerinin 'Ermenileri yanlarına çekerek Ortadoğu'da söz sahibi olmak istemesi' olarak açıkladı.

Türk milletinin, dünya tarihini en çok etkileyen milletlerden biri olduğunu vurgulayan DİTİB Nord Eyalet Birliği Başkanı Sedat Şimşek ise Osmanlı'nın dünya dinlerine ev sahipliği yaptığının altını çizdi. Şimşek, Osmanlının bir cihan imparatorluğu olmasındaki en önemli faktörün ise medeniyet ve özgürlüklere önem vermesinden kaynaklandığını belirtti.