Fransa Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik ilk hava saldırısını gerçekleştirdi. Elysee Sarayı'ndan bu sabah yapılan açıklamada, Fransız uçaklarının Suriye'de daha önce tespit ettiği IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırısı gerçekleştirdiği duyuruldu.

Açıklamada, hava saldırısının bölgedeki ortak ülkelerle işbirliği içerisinde ve Fransa tarafından gerçekleştirildiği kaydedildi. Elysee'den yapılan açıklamada operasyonun ne zaman gerçekleştirildiği ile ilgili net bir bilgi verilmezken Fransa'nın, ulusal güvenliğinin tehlikeye atıldığı her an vurmaya devam edeceğinin altı çizildi. Le Monde gazetesi hava saldırısının perşembe günü gerçekleştirildiğini açıkladı.

Operasyonda IŞİD'in Suriye'de kalesi olarak kabul edilen Rakka şehrindeki hedeflerin bombalandığı açıklandı. Le Monde gazetesi, bir sonraki hava saldırısının muhtemel hedefleri arasında da IŞİD'in idare merkezi, eğitim kampları ve lojistiğinin bulunduğunu iddia etti.

Konuyla ilgili konuşan Fransa Başbakanı Manuel Valls, Fransa'ye yönelik saldırı planlayan IŞİD militanlarının eğitildiği kampların hedef alındığını söyledi.

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Dria da Fransa'nın Amerika tarafından sağlanan Suriye hava güvenlik sahasına entegre olduğunu ancak Fransa'nın hedeflerin seçimi ve operasyonla ilgili kendi takdir hakkını kullandığını söyledi.